Brno

Martin Říha

vedoucí kandidát do zastupitelstva města Brno

"Brno patří nám všem."

49 let, stavební technik, rodák z Brna

Je na čase změnit styl politiky a vrátit ji blíž k obyčejným lidem. Československo patřilo do roku 1989 mezi vyspělé státy světa. Měli jsme fungující zemědělství, které uživilo celý národ. Měli jsme rozvinutý průmysl, který byl schopný exportovat do celého světa. Měli jsme bezplatné školství i zdravotnictví, levné bydlení, sociální jistoty, zdravé potraviny, levnou pitnou vodu a práci pro všechny, kteří chtěli pracovat. Po dvaadvaceti letech „kapitalismu bez přívlastků“ máme statisíce nezaměstnaných, žoldáky v zahraničí, tuneláře a bílé koně, novodobé zbohatlíky bez skrupulí, rozkradenou republiku, bezdomovce a žebráky, státní dluh téměř 1,5 bilionu korun, morálně a ekonomicky zdevastovaný národ. To způsobily všechny polistopadové vlády. Ta současná jen prohlubuje krizi, ba míří mílovými kroky k úplnému rozvratu naší země. Nejde jen o českou republiku. Světová ekonomická krize nepolevuje, ale nabírá na síle. Je otázkou času, kdy kapitalistická společnost dopadne na dno a nebude vědět kudy kam. Naším cílem je mít program pro tuto chvíli. Tím programem je občanská společnost s opravdovou demokracií a stát se silným sociálním cítěním. Kdo poctivě pracuje, musí mít zajištěnu odpovídající životní úroveň, spravedlivou odměnu za svou práci, možnost bezplatného vzdělávání pro děti a samozřejmostí musí být bezplatná zdravotní péče. Je nutno vrátit dobré mravy do naší společnosti. Nesmějí nám už vládnout lháři a podvodníci. Naše země si po letech vlády korupčníků zaslouží mít v čele konečně odborníky, jejichž záměry nejsou zkaleny honbou za penězi a touhou po ziscích na úkor nás, obyčejných lidí.

Naše priority:

• Razantnější rozvoj a zvýšený podíl městské hromadné dopravy a její návaznost na Integrovaný dopravní systém kraje;
  • Koordinace rekonstrukčních a stavebních prací s cílem minimalizace dopadu na průchodnost a plynulost dopravy
  • Odlehčení povrchové dopravy budeme řešit podpovrchovou kolejovou dopravou – nová koncepce MHD;
  • Zkvalitnění koordinace rekonstrukčních a stavebních prací s cílem minimalizace dopadu na průchodnost a plynulost dopravy;
  • Pokračování přímého rozhodování občana o použití části rozpočtu - participativní rozpočet.
  • Vytvoření Programu výstavby obecních a družstevních bytů dostupných mladým rodinám, stanovení nájemného obecních bytech na ekonomicky zdůvodněných parametrech (aktuálně maximálně 67,- Kč/m2) a pro seniory starší 70 let dostupné bydlení do výše 35,- Kč/m2

VÍCE INFORMACÍ ZDE