Ing. Vladimír Roškot

kandidát KSČM do Senátu Parlamentu ČR ve volebním obvodu č. 26, Praha 2

• bydlí na Praze 3 - Vinohradech
  • podnikatel

"Bezpečnost a prosperita je hlavním životním zájmem našich občanů"

Po absolvování Vysoké školy ekonomické v Praze v roce 1975 pracoval až do roku 1991 v institucích zahraničních vztahů ČSSR. Od roku 1992 podniká v oblasti obchodu.

Je ženatý.

Jeho prioritou je zajištění bezpečnosti a prosperity pro české občany. Vnitřní a vnější bezpečnost naší země je, jak konstatuje, nezbytnou podmínkou rozvoje naší společnosti, a proto by se chtěl zaměřit právě na tuto oblast. Česká republika je nedílnou součástí celosvětového společenství, jakékoli události v ekonomice a politice se jí přímo i nepřímo dotýkají. Proto si volí cíle, které se neomezují pouze na naši republiku. Chce podporovat všestrannou hospodářskou, obchodní a politickou spolupráci založenou na vzájemně výhodných podmínkách. Vláda podle něj musí vydávat stanoviska k zahraničním událostem pouze na základě ověřených důkazů a faktů, což znamená nepodporovat a vyvracet falešné představy o domnělém nepříteli za účelem navyšování zbrojního arzenálu. Bude se vždy stavět proti účasti ČR na řešení válečných konfliktů bez pověření Rady bezpečnosti OSN. Je proti účasti našich vojenských kontingentů působících v rámci NATO v Afghánistánu, Pobaltí, Iráku a Mali sloužící jiným cílům a cizím zájmům. Za nezákonné považuje působení jednotek NATO na Blízkém Východě, které vyvolalo migrační vlnu ohrožující vnitřní bezpečnost Evropy jako celku. Jediné správně řešení podle něj spočívá v ukončení válečných konfliktů a v pomoci zemím postiženým válkou přímo na jejich území spolu s účinnou ochranou vnějších hranic Evropské unie.