Marta Semelová

kandidátka KSČM do Senátu Parlamentu ČR ve volebním obvodu č. 17, Praha 12, 16, Lipence, Lochkov, Velká Chuchle, Zbraslav, Kunratice, Šeberov, Újezd, Libuš, Petrovice

• trvalé bydliště má v Praze 12 – na Lhotce
  • učitelka, předsedkyně KV KSČM Praha

"Mít svůj vlastní rozum"

Učila 25 let děti a zároveň, jak sama říká, se při tom učila od dětí. Dvanáct let působí v Zastupitelstvu hl. m. Prahy, sedm let pracovala jako poslankyně Parlamentu ČR, vždy ve školském a sociálním výboru.

Má manžela, dvě děti a čtyři vnoučata, prostě rodinu, v níž se jeden může spolehnout na druhého. Do rodiny patří i dva kocourkové, ti dokážou rozesmát, odbourávat stres něžným pomazlením i velet jak generálové.

Víc než deset let je fanda do španělštiny, nadšením pro tento jazyk postupně nakazila i dceru a vnučku.

Bez čeho si život neumí představit? Bez práce, bez smíchu, optimismu, rodiny a přátel, kteří nezklamou.

V případě zvolení chce navázat na svou dosavadní práci v oblasti školství a sociální politiky. Chce, tak jako dosud, být mezi lidmi, vnímat, co je trápí, a snažit se jim pomoci.

Mezi její priority patří bydlení jako základní právo lidí – chce snížit ceny bytů, nájmů a dalších nákladů na bydlení, odmítá čachry s byty jako v Písnici. Praha musí být pro lidi, ne pro developery - odmítá zahušťování sídlišť (například na Lhotce, v Kamýku, v Modřanech, na Libuši) a devastaci památkově chráněných území. Mezi její priority patří pražská doprava i životní prostředí města – prosazuje MHD zdarma a urychlenou dostavbu okruhů. Dále výstavba jeslí a navyšování kapacit mateřských škol a kvalitní vzdělání bez pokusů na dětech i učitelích.