Mgr. Ivan Cinka

Kandidát KSČM do Senátu Parlamentu ČR ve volebním obvodu č. 41, Benešov

• žije v Benešově
  • předseda Výboru pro dopravu Středočeského kraje

"Nemusíme si nechat všechno líbit"

Profesí je novinář, donedávna byl zástupcem šéfredaktora Haló novin zabývajícím se především ekonomikou. Nyní pracuje jako předseda Výboru pro dopravu Středočeského kraje, jehož zastupitelem je třetí volební období. Spolu s dalšími stál mj. u zrodu i uskutečňování společné integrace dopravy Prahy a Středočeského kraje. Přibližně dvě desetiletí je také zastupitelem v rodném městě Benešov. Vystudoval Filosofickou fakultu UK, obor teorie kultury. Má dva potomky a dvě vnoučata a jak říká, kondici i elán si udržuje v poklusu, pravidelně absolvuje i organizuje běžecké závody.

Chce se zasadit o státní podporu obecní a družstevní výstavby bytů s dostupným nájemným a službami. Povede válku proti lichvě, vnucovanému zadlužování a zvůli exekutorů. Postaví se proti dalšímu zvyšování spoluúčasti na hrazení zdravotní péče v zájmu různých tunelářů. Podpoří všechny kroky vedoucí ke zkvalitnění veřejné hromadné dopravy. Bude bránit zbytky národního bohatství a klíčové hospodářské sektory před privatizací a prosazovat převzetí kontroly nad vodními zdroji. Zvedne ruku pro zdanění církevních restitucí. Nesmíří se s účelovým lhaním v ČT, podpoří její přeměnu na příspěvkovou organizaci a zrušení koncesionářských poplatků. Bude požadovat svébytnou národní politiku bez vměšování do záležitostí jiných zemí pod taktovkou Spojených států a NATO.