Mgr. Soňa Marková

kandidátka KSČM do Senátu ve vol. obvodu č. 47, Náchod

• učitelka,
  • expertka na zdravotnictví

"Váš silný hlas v Senátu"

Soňa Marková říká: „Člověk by měl vždy dělat, co ho baví nebo ho má bavit, co dělá.“   Sama se tím řídí a obojí se jí celý život daří. První polovinu svého pracovního života učila dějepis, ruštinu, němčinu a společenské vědy na základní škole, trénovala plavání a prázdniny trávila s dětmi na táboře v Kamenci jako vedoucí.

Dalších 15 let pracovala jako poslankyně PS PČR – byla místopředsedkyní Výboru pro zdravotnictví, členkou Výboru pro evropské záležitosti i Rady Evropy. Dlouhodobě se věnuje problematice rovného zastoupení žen a mužů, a proto zastupuje KSČM ve Vládním výboru pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v politice při Radě vlády pro rovné příležitosti. Se stejným zápalem se zajímá o otázku kvalitní a dostupné zdravotní péče. To je důvodem, proč je stínovou ministryní zdravotnictví za KSČM a členkou Správní rady VZP.

Mnoho let se také jako zastupitelka podílí na rozvoji města Náchoda a ve spolupráci s D. Novotným pomáhá s konáním různých charitativních akcí.

Odpočine si při práci na zahradě, s přáteli, u rekreačního sportu a s dobrou detektivkou. Vychovala dvě dnes již dospělé děti a je pyšnou babičkou dvou úžasných vnuček.

Díky svým zkušenostem zná každodenní starosti lidí. Ví, že je trápí práce, doprava, bydlení, zdravotnictví nebo sociální problémy. Vždy se snažila pomoci, kdykoli to bylo možné. A přesně to by dělala i v Senátu. Její hlas je totiž vždy slyšet.