Oldřich Duchoň

kandidát KSČM do Senátu Parlamentu ČR ve volebním obvodu č. 59, Brno – město

• žije v Brně
  • jednatel společnosti

"Totalisti ze mě „komanče“ neudělali, až stávajícím demokratům se to zdařilo"

Vzdělání má střední odborné, pracoval jako automechanik, od roku 1988 s přestávkami jako OSVČ (majitel autoservisu, obchod s hračkami a sportovními potřebami aj.). V současnosti je jednatelem a majitelem firmy s několika druhy zaměření -  obchod, služby, reklama a další dle živnostenských oprávnění. Je ženatý.

Do Senátu kandiduje proto, že ho nebaví jen přihlížet, lamentovat nad „rozlitým mlékem“ a stát se založenýma rukama.  Říká: „Kritizovat, to umíme všichni, ale převzít zodpovědnost, postavit se zlu a bezpráví, vzít si za své starosti bezbranných či starých lidí, kteří jsou nejvíce postiženi dobou „utrženého hospodářství“, kde  peníze jsou na prvním místě, zatímco slušnost či morálka jsou sprostá slova, to už umí málokdo. Jsem jedním z těch, kterým to prostě nedá, a je mi jedno, kdo proti mně stojí či jaké budou následky.“

Za svůj stávající život je připraven již takřka na vše kromě vstupu do rukou jediné demokracie na tomto světě, kterou je odchod z tohoto života. „A to není nikdo z nás. Po dobu, co zde „strašíme“, si po staletí děláme pod rouškou různých „dober“ jen zlo. Jsme nepoučitelní, protože kdybychom se z minulosti skutečně poučili, tak nebudeme opakovat stále tytéž chyby po celá staletí, jen v jiné době, ale ve stejné podstatě. Usiluji o to, abychom se poučili - je to však těžký úkol.Dělejme společně vše proto, ať radost, smích vítězí nad chmurami.“