RSDr. Josef Jermář

kandidát KSČM do Senátu Parlamentu ČR ve volebním obvodu č. 38, Mladoboleslavsko a Turnovsko

• žije v obci Klášter Hradiště nad Jizerou
  • ekonom

"Největším bohatstvím je vzdělanost národa"

Má vysokoškolské vzdělání v oboru ekonomické vědy a celoživotní zkušenosti v ekonomických funkcích, od plánování a statistiky až po ekonomického náměstka ředitele podniku, spolupráce s auditorem, poradenství v oborech podnikání, účetnictví Ekonomické a finanční poradenství dosud vykonává jako OSVČ. Po tři volební období je zastupitelem ve své obci. 47 let pracuje v dobrovolném hasičském hnutí od Sboru dobrovolných hasičů, přes funkci starosty Okresního sdružení hasičů ČMS v Mladé Boleslavi až po funkci předsedy Krajské kontrolní a revizní rady SH ČMS Středočeského kraje (tu vykonává dosud). Jako člen Sdružení hasičů ČMS je také členem Dozorčí rady Hasičské vzájemné pojišťovny, a.s. Praha. Je i členem Svazu účetních, České homeopatické společnosti a členem spolku Baráčníků.

Své zkušenosti chce využívat pro obhajobu a prosazování práv občanů regionu, pracujících i slabších sociálních skupin, jako jsou mladá manželství, ženy samoživitelky, důchodci atp. Je pro zkvalitňování vzdělávání mládeže, pro kvalitní střední školství regionu i vysoké školy v Mladé Boleslavi. Jeho cílem je pomoc v činnosti zájmových organizací pro využití volného času mládeže i dospělých, je pro zachování bezplatného zdravotnictví. Jako OSVČ podporuje drobné a střední podnikání spoluobčanů, získávání dotací, odbourávání administrativy a zjednodušení a zpřehlednění zákonů. Chce se zasazovat o opravy a udržování i silnic nižších tříd.

Mezi jeho koníčky patří historie, aktivní provozování hudby, rybaření a houbaření. V rodině má pro svou veškerou činnost pochopení a podporu. Je ženatý, má tři děti, pět vnoučat.