Zuzana Böhmová

Kandidátka KSČM do Senátu ve volebním obvodu č. 62, Prostějov

• žije v obci Seloutky
  • operátorka výroby

"Chceme žít bezpečně ve své zemi""

Bydlí v malebné vesničce nedaleko Prostějova, v Seloutkách. Ve svém zaměstnání, kde pracuje jako operátorka výroby, byla svými kolegy zvolena do rady zaměstnanců. Z této pozice se snaží řešit jejich každodenní problémy. Povedlo se jí například prosadit zřízení kantýny pro zaměstnance či zlepšit zázemí pro zaměstnance. V minulém volebním období pracovala také jako členka Komise pro majetkoprávní záležitosti Rady Olomouckého kraje, zároveň je členkou Bytové komise Rady statutárního města Prostějov. Je rozvedená a má 17letou dceru Kateřinu.

Chtěla by se zasadit o to, aby pracující byli za odvedenou práci adekvátně ohodnoceni a nemuseli přemýšlet, jestli koupit pět či deset rohlíků, zda mají na maso, dětem ve škole na oběd či na zaplacení zájmového kroužku. Chce přispět k tomu, aby bylo postaráno o děti v rodinách nejen samoživitelek i samoživitelů, aby věděly, že největším bohatstvím je vyrůstat v úplných rodinách plných harmonie a lásky. To ale nejde bez toho, aby byli jejich rodiče za svou práci odpovídajícím způsobem finančně ohodnoceni, a také aby mateřská, resp. rodičovská nebyla almužnou. Rovněž bydlení musí být finančně dostupné pro všechny. Nelze zapomínat ani na naše seniory, neboť oni mají právo za všechnu svou celoživotní práci následně prožít důstojné stáří. Sama uvádí: „Rodina je nejdůležitější zákon, bez rodiny nefunguje v podstatě nic. Proto musíme chránit tu svoji rodinu, proto stát musí ochránit a zajistit bezpečnost nás všech.“