Jihomoravský kraj

Volební obvod č. 56, Břeclav

"Porvu se za Vás"

Kandidát KSČM do Senátu Parlamentu ČR ve volebním obvodu č. 56, Břeclav

52 let, žije v Tvrdonicích na Břeclavsku, od roku 2002 starosta obce, původním povoláním manažer v bankovním sektoru

Je členem Zastupitelstva Jihomoravského kraje, působí jako místopředseda v komisi venkova a zemědělství a ve výboru  regionálního rozvoje Jihomoravského kraje. Dále působí v komoře obcí a měst SMO ČR. V obci Tvrdonice, kde je starostou, se mu podařilo zrekonstruovat základní a mateřskou školu, budovu zdravotního střediska, do každé domácnosti zavést internet a kabelovou televizi, zbudovat bytovou zónu pro 39 rodinných domů. Podařilo se mu prosadit také vybudování nové smuteční síně. Daří se mu rozvíjet kulturní akce v obci a regionu Podluží, např. folklorní akci "Podluží v písni a tanci", koncerty populárních kapel, letní kina.

Ve spolkové činnosti podporuje dobrovolné hasiče, sportovce a samozřejmě drobné vinaře a zahrádkáře.

Hlavní oblastí jeho zájmu je venkov, zemědělství, veřejná správa a ochrana obyvatel.

Prioritně se chce věnovat zemědělství – jde zejména o problém závlah, s tím souvisí sucho v krajině a nastupující eroze, změny osevních postupů a skladba plodin, pěstování vinné révy, zeleniny a ovoce.

Zdůrazňuje, že lhostejní nesmíme být ani k bezpečnostním otázkám, jelikož Břeclavsko je příhraniční oblastí sousedící se Slovenskem a Rakouskem. To vše je pro něj motivační, ale také samozřejmě zavazující.

Oldřich Duchoň

Volební obvod č. 59, Brno – město

"Totalisti ze mě ´komanče´ neudělali, až stávajícím demokratům se to zdařilo"

Kandidát KSČM do Senátu Parlamentu ČR ve volebním obvodu č. 59, Brno – město

55 let, žije v Brně, jednatel společnosti

Vzdělání má střední odborné, pracoval jako automechanik, od roku 1988 s přestávkami jako OSVČ (majitel autoservisu, obchod s hračkami a sportovními potřebami aj.). V současnosti je jednatelem a majitelem firmy s několika druhy zaměření -  obchod, služby, reklama a další dle živnostenských oprávnění. Je ženatý.

Do Senátu kandiduje proto, že ho nebaví jen přihlížet, lamentovat nad „rozlitým mlékem“ a stát se založenýma rukama.  Říká: „Kritizovat, to umíme všichni, ale převzít zodpovědnost, postavit se zlu a bezpráví, vzít si za své starosti bezbranných či starých lidí, kteří jsou nejvíce postiženi dobou „utrženého hospodářství“, kde  peníze jsou na prvním místě, zatímco slušnost či morálka jsou sprostá slova, to už umí málokdo. Jsem jedním z těch, kterým to prostě nedá, a je mi jedno, kdo proti mně stojí či jaké budou následky.“

Za svůj stávající život je připraven již takřka na vše kromě vstupu do rukou jediné demokracie na tomto světě, kterou je odchod z tohoto života. „A to není nikdo z nás. Po dobu, co zde „strašíme“, si po staletí děláme pod rouškou různých „dober“ jen zlo. Jsme nepoučitelní, protože kdybychom se z minulosti skutečně poučili, tak nebudeme opakovat stále tytéž chyby po celá staletí, jen v jiné době, ale ve stejné podstatě. Usiluji o to, abychom se poučili - je to však těžký úkol.Dělejme společně vše proto, ať radost, smích vítězí nad chmurami.“