Karlovarský kraj

Ing. Eva Valjentová

Volební obvod č. 2, Sokolov

"Stejný metr pro všechny"

Kandidátka KSČM do Senátu ve volebním obvodu č. 2, Sokolov

54 let, žije v Sokolově, referentka

Vystudovala Vysokou školu báňskou v Ostravě a přes 30 let pracuje ve společnosti Sokolovská uhelná. Po většinu své profesní kariéry se zabývala oblastí ekonomiky práce, v současné době se věnuje personalistice.

Volný čas tráví nejraději v přírodě, buď jako cyklista nebo v pevných botách na pořádné pěší túře. Je předsedkyní spolku „Divadlo bez zákulisí“, kde nejenom aktivně hraje, ale především administrativně zabezpečuje činnost divadla.

Spolu s manželem jsou šťastnými prarodiči dvou vnuček – dvojčátek a jednoho vnoučka.

A proč si myslí, že by mohla být dobrou senátorkou? Třeba proto, že 24 let pracuje v komunální politice a zná proto velmi dobře region, za který kandiduje. 11 let působí jako krajská zastupitelka, z toho 5 let stála ve vedení kraje. Ví, že mnohé špatně řešitelné problémy regionu lze napravit pouze systémovými změnami a přijetím potřebné legislativy.

Jedním z mnoha bolavých míst nejen Karlovarského kraje je byznys s chudobou, zneužívání sociálních dávek, nedostatečně nastavený systém poskytování příspěvků na péči a celá řada dalších problému v sociální oblasti. Je jasné, že komplexní revizi sociálního systému se nevyhneme. Jako senátorka by se na jeho tvorbě chtěla podílet tak, aby se podpora dostala k lidem, kteří ji opravdu potřebují.

Za své motto, kterým se v životě řídí, přijala výrok Alberta Einsteina: „Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“