Královéhradecký kraj

Mgr. Soňa Marková

Volební obvod č. 47, Náchod

"Váš silný hlas v Senátu"

Kandidátka KSČM do Senátu ve vol. obvodu č. 47, Náchod

55 let, učitelka, expertka na zdravotnictví

Soňa Marková říká: „Člověk by měl vždy dělat, co ho baví nebo ho má bavit, co dělá.“   Sama se tím řídí a obojí se jí celý život daří. První polovinu svého pracovního života učila dějepis, ruštinu, němčinu a společenské vědy na základní škole, trénovala plavání a prázdniny trávila s dětmi na táboře v Kamenci jako vedoucí.

Dalších 15 let pracovala jako poslankyně PS PČR – byla místopředsedkyní Výboru pro zdravotnictví, členkou Výboru pro evropské záležitosti i Rady Evropy. Dlouhodobě se věnuje problematice rovného zastoupení žen a mužů, a proto zastupuje KSČM ve Vládním výboru pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v politice při Radě vlády pro rovné příležitosti. Se stejným zápalem se zajímá o otázku kvalitní a dostupné zdravotní péče. To je důvodem, proč je stínovou ministryní zdravotnictví za KSČM a členkou Správní rady VZP.

Mnoho let se také jako zastupitelka podílí na rozvoji města Náchoda a ve spolupráci s D. Novotným pomáhá s konáním různých charitativních akcí.

Odpočine si při práci na zahradě, s přáteli, u rekreačního sportu a s dobrou detektivkou. Vychovala dvě dnes již dospělé děti a je pyšnou babičkou dvou úžasných vnuček.

Díky svým zkušenostem zná každodenní starosti lidí. Ví, že je trápí práce, doprava, bydlení, zdravotnictví nebo sociální problémy. Vždy se snažila pomoci, kdykoli to bylo možné. A přesně to by dělala i v Senátu. Její hlas je totiž vždy slyšet.